top of page

Agave Şuruplu ve Bitter Çikolatalı Mozaik Pasta


Yazın gelmesiyle beraber daha hafif beslenmeye başlıyoruz. Sıcaklar sebebiyle vücudumuz ağır yemekleri kabul etmezken, diger taraftan deniz sezonuna hazır olma çabalarımız bizi frenler.

Ama bu demek değil ki bütün yaz tatlı yenmeyecek. Soğuk, çikolatalı ama daha masum bir tatlıya kim hayır diyebilir ki?

Bu tatlıya anneannelerimizden öğrendiğimiz mozaik pasta muamelesi yapmak haksızlık olur ama kendisi bir mozaik pasta. Tarifi bir okuyun sonra hemencecik uygulayın, kararı siz verin:)

Malzemeler:

1,5 pk çifte kavrulmuş petit beurre bisküvi

2 yemek yaşığı bitter kakao

1 portakal kabuğu rendesi 50 gr %70 bitter 1 yumurta 1 avuç ceviz 1 pk krema 90 gr tereyağ 4 yemek kaşığı agave şurubu Sosu için 30 gr %70 biiter

20 gr tereyağ

1/2 portakal kabuğu rendesi 50 gr çikolatayı benmari usulü eritmeye başlayalım. çikolata erimeye başlayınca tereyağını da benmari kabına ekleyelim ve homojen bir şekilde erimelerini sağlayalım. Tamamen erimiş, karışmış bitter çikolata ve tereyağ karışımını 1pk krema ile iyice harmanlayalım. Hemen ardından agave şurubunu ve kakaoyu da ekleyip iyice çırpalım. Yumurtamızı kaynamış ve ocaktan alınmış suyun içine atıp 1 dk tutalım. Bu işlem yumurtanın pastorize olmasını sağlar ve çiğ yumurtanın tehlikelerinden kurtulmuş olursunuz. Pastorize ettiğiniz yumurtayı karışımınızın içine kıralım ve hızlıca karıştıralım. Cevizleri irice doğrayalım. Portakal kabuğu rendesi, doğranmış cevizleri kremalı karışıma ekleyip karştıralım. Son olarak bisküvileri iri parçalar halinde kalıcak şekilde bölüp, karışımımızın içine atalım ve bisküvilerin her tarafı karışımla kaplanana dek karıştıralım. Kek kalıbımızın içini streç film veya yağlı kağıt ile kaplayıp, karışımı içine dökelim. üzerini düzeltelim ve minimum 2 saatliğine dondurucuya atalım. Servis öncesinde de tereyağ ve çikolatayı yine benmari usulü eritip sosumuzu hazırlayalım. Kalıbımızı servis tabağımıza ters çevirip çıkaralım ve soğuk pastamızın üzerine sıcak sosumuzu dökelim. Kısa bir süre içerisinde donmaya başlayacaktır. Portakal kabuğu rendesinide üzerine serpip servise hazır hale gelirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page